kolmapäev, 9. november 2016

Tere taas!

No ei saa me oma rõõmu teiega jagamata jätta :)

Käes on kolmapäev, meie digipöördelise projektinädala kolmas päev. Ega meil muul ajal ka koolikell tegevusi ei katkesta, kuid praegu on ikka eriti tore. Kõik klassid kulgevad omas rütmis. Ainult söögivahetunnid ning õuevahetund on kindlal ajal. Nii lapsed kui õpetajad on rõõmsalt elevil. Kõik arvestavad kõigiga. Kui ikka kusagil keegi filmib, siis püütakse eriti vaikselt mööda hiilida või jäetakse sootuks minemata.

Iga hommik algab päeva eesmärkide tutvustamise ja läbiarutamisega ning lõpeb kokkuvõttega. Arutasin täna teise klassiga, et kas nad ikka on aru saanud, mis aineid me võtnud oleme. Said küll! Tähepilvede tegemine oli ju täitsa eesti keel, mõõtühikud ja keskmise arvutamine matemaatika, see, milline isa välja näeb ning tema pikkuse- kaalu reaalne mõõtmine loodusõpetus, erinevatest ametitest ja tegevustest rääkimine inimeseõpetus jne. Õppetöö käib hoogsalt, mis siis, et õpikuid ja töövihikuid ei kasutata. Ja uskuge, kõik planeeritud õpitulemused ka saavutatakse, kuhjaga isegi.

Kõigi klasside nädala tegevustel peab olema konkreetne väljund, on selleks siis film, näidend, pantomiim või muu. Kõik klassid esitlevad oma pingutust nõudvat ülesannet 14.11 toimuval isadepäevahommikul.


Lisan juurde näite meie 2. klasside nädala planeeritud õpitulemustest ning hindamismudelist (siia lisandub täpsem tegevuste kava päevade kaupa; ankeedi said lapsed kätte juba eelmisel nädalal). Kõik ülejäänud klassid tegid samal põhimõttel oma variandid.

Tibusid loeme esmaspäeval, kuid senine tegevus koolimajas näitab, et muutunud õpikäsitluse rakendamine toimib tänapäeva laste puhul kindlalt kordades paremini, kui oma aja ära elanud õpik-töövihik meetod.
Vahepeal maha sadanud lumi lausa kutsub õue, seda me oma tubaste tegevuste vahel ka teeme :)

 Me ei istu sugugi päev läbi nutiseadmetes :D

1 kommentaar:

  1. Tervitus teile, tublid tegijad!
    Lugesin tabelist teie õpieesmärke. Leian, et kunstiõpetuse, käsitöö, tööõpetuse ja inglise keele õpitulemused pisut pealiskaudsed.
    Jõudu oodatud õpiväljundi saavutamiseks!

    VastaKustuta